tisdag 27 maj 2008

Vackert hem
















Foton: Kent Billequis
Detta vackra drömhus kunde jag bara inte låta bli att visa. Huset ligger i Vaxholm och är delvis asiatiskt inspirerat, eftersom ägarna bott i Hongkong och därför naturligtvis blivit påverkade av det asiatiska. Trots det har de lyckats kombinera det hela till en skandinavisk helhet som ger ett mycket attraktivt intryck.
Publicerat i Sköna hem.




Retro

Detta charmiga tidningsställ för tankarna osökt till det nostalgiska 60-talet. Emanuel Rylander är en av Åhléns fyra formgivare och han har designat denna produkt. Emanuel har nog kollat litet gamla bilder, tror jag... Fint är det i alla fall!

lördag 24 maj 2008

Välkommen sommar!


Fröpåse (à 4,90 €), på bilden smultron. Bl.a. tomatdoft (tomates & co) fås i rökelseform (8,90 €).







Emaljhinken rymmer 7,5 l och fås som röd eller vit (29 €). Emaljmuggar (5,50 €). Odla tomater på egen balkong! (57 €).



Stort utbud av underbart vackert "moko-porslin": kannor, muggar, café au lait -koppar, tallrikar, skålar... Fås i färgerna vit, ljusgrön, rosa och ljusblå (från 2,90 €).
Alla produkter kommer från finska moko



Together we're strong


Peace Oil® is produced in Israel by Jews, Arabs, Druze and Bedouin working together. Grown in the foothills of the Carmel Mountains, the olives are pressed within hours of picking, to produce this prize winning extra virgin olive oil.Peace Oil® is now offered in three varieties: original, certified Organic and Peace Oil for Cooking.
An initiative of registered UK charity the Charities Advisory Trust, Peace Oil® encourages co-operation between communities. By helping to market their produce it hopes to bring economic prosperity to such enterprises, encouraging others to follow their example.The idea of peaceful co-operation is spreading.
We can now offer delicious Peace Oil for Cooking, a mix of olive oil from Palestinian growers in the West Bank and our olive oil produced in Israel by Jews, Arabs, Bedouin and Druze working together.
This virgin olive oil is supplied in 750ml bottles to allow for liberal use.
Kan beställas från Goodgifts.

måndag 19 maj 2008

Stämningar




Vanligtvis vill man ju inte köpa en inredning rakt av, men Pottery Barns tankegångar tilltalar mig. Det väldigt amerikanska och respektlösa, men samtidigt eleganta är lätt att ta till sig. New England är jag.


torsdag 15 maj 2008

Ralph Lauren -sale!





Harbor View Solid Towel

Price: $19.99

Sale Price: $14.99
Essential oversized beach towel in thick, highly absorbent cotton terry.
Finished with woven pique edging along the perimeter.
Our signature Ralph Lauren logo is embroidered at one end.
100% cotton. Machine washable.

Great Point Watering Can
Price: $195.00 - $225.00
Sale Price: $115.00 - $135.00
Watering can in a charming Victorian-inspired silhouette, manufactured by the skilled craftsman at Duchy Originals using traditional techniques.
Galvanized by hand-dipping in molten zinc alloy, creating a zinc coating for a rust-free finish that lasts in excess of 15 years.

tisdag 13 maj 2008

Morsdagspresent


I söndags firade vi Morsdag i Finland och för att vara på den säkra sidan vad gäller presenter, så köpte jag en till mig själv. Det blev en klassisk film - Breakfast at Tiffany's med Audrey Hepburn och George Peppard. Jag ramlade över filmen i ett varuhus i en reakorg och blev jättelycklig. Audrey Hepburn tar fram mina bästa sidor säkerligen för att jag blir så snäll då jag blir nostalgisk.
Maken hade köpt en helt underbar morgonrock i pink våffeltyg till mig och en dotter senaste numret av Amelia. Yngste ätteläggen hade tillverkat en griffeltavla för KOM-IHÅG -meddelanden. Perfekt.
Nu skall jag snart maka ner mig i soffhörnet insvept i morgonrocken och med Audrey framför ögonen. God afton!

Fylligare läppar?



Lip Plumper Icesticks

Förstorar läpparna utan att irritera. Innehåller den magiska GABA formulan. PlumpLips tar även bort rynkor runt munnen, men skall enbart appliceras på läpparna och inte runt om hela munnen.Finns i sex olika användbara färger.
Användning: Applicera på rena, torra läppar och massera med applikatorn tills produkten absorberats helt. Resultatet varar upp till 24 timmar.
Huvudingredienser: GABA, Niacin (dereviat av vitamin B3), Retinol, Vit orkidé.
Bäst i test i Plaza Kvinnas (nr 2, 2006) Lip Plumper test!
Pris: 395 kr
Fås från blush.

söndag 11 maj 2008

We are the Champions!



Yes, Manchester United vann Champions League och det med all rätt. Spelade mot Wigan i finalen och vann med 2-0. Det är en ren njutning att följa dessa bollakrobater på den egna hemmaarenan Old Trafford. Jag har gjort det och jag kommer att göra det igen. Tyvärr hade jag inte möjlighet att vara där personligen denna gång, men vilken gång som helst duger. Grattis!

lördag 10 maj 2008

Behöver just nu!























Gjorde ett nedslag på Fridas gård och titta vad jag hittade! Zinkaskarna i tre oilka storlekar är ett absolut måste, bara för att de är så vackra. 109, 129 och 149 kr kostar de. Och degskålen i porslin: tänk att hålla denna vackra pjäs och vispa till eller röra om. Den blir min för 199 kr. Jag är lyrisk.

Tree

En mycket trevlig idé för t.ex. tamburen! Limma upp den 160x107 cm stora självhäftande tapeten på väggen och fäst krokar på grenarna. Vips har du en snygg "stumtjänare"! Passar barn och vuxna i alla storlekar. Tapeten kan beställas från netanttila.
Denhär vackra tapeten passar förstås var som helst för att pigga upp ett trist utrymme.

fredag 9 maj 2008

Studier

I morse reste min stora flicka over there, närmare bestämt till Philadelphia p.g.a. studier. Måste erkännas att det känns litet otryggt speciellt som hon reste mol allena. Till vardags studerar hon engelska och denna vistelse är en del av studierna i nämnda språk. Det blir säkert helt jättekul och bra på alla sätt, men modershjärtat dunkar ändå litet extra just nu... Ha det så bra vännen!

onsdag 7 maj 2008

Skönhet enligt Esprit
















De 23 cm höga Easy-vaserna ger femtitalistisk retrokänsla.
Pris: 24 €
Bordslampan Ambience är 37 cm hög och fås förutom bildens färg i beige.
Pris: 96 €
Ljusstake Royal i glas, svart eller transparent. Den är 23 cm hög och kan vändas upp och ner och passar då som vas.
Pris: 24 €
Den eleganta randiga kudden Graffiti har måtten 70x70 cm och överdraget kan tvättas i 30 grader.
Pris: 48 €

Färggranna kameror

Den klargröna kameran från Fuji, Finepix Z20fd, fås i fem olika färger och har en massa finesser. Pris: 159 €.

Sonys ljuvt rosa kamera DSC-W120 är en nyhet på marknaden och kostar 249 €.

Från Samsung kommer den röda Digimax S730 och kostar endast 119 €.

Olympus µ 790 är blå o0ch nätt. Dessutom klarar den av vatten ända ner på 40 meters djup om man skaffar en extra dosa att placera på själva kameran. Pris: 219 €.

måndag 5 maj 2008

Fräcka kranar och söta dörrmattor

Dessa eleganta och moderna kranar för badrummet är tillverkade i USA och har alla möjliga finesser. Modern Widespread Faucet Set kostar 525 dollar och har 1 års garanti från och med inköpsdatum. Från Restoration Hardware.
Litet söta kan jag tycka att de är Medallion Doormats från Restoration Hardware. Handvävda av kokosnötfiber och handmålade dessutom. 25 dollar per styck kostar de.

söndag 4 maj 2008

Slut på helgen




Detta är vad som finns kvar efter den underbart långa och oväntat sommaraktigt varma helgen: trötta ballonger i all världens färger och grillat kött och moussakagratäng för två bataljoner. I dagarna tre har familjen haft dessa rätter på menyn morgon, middag och kväll. Men det smakar fortfarande jättegott! Jag önskar alla en trevlig arbetsvecka!

torsdag 1 maj 2008

Ånger


Jag är tack och lov så lyckligt lottad att det bara är ytterst få saker som jag ångrar i mitt liv. En är att jag rökt, det är surt, men inget att göra åt. En annan sak är att jag gjorde mig av med min egen ägandes KOBRA. Hur dum får man vara??! Nu börjar det ju förstås komma en och annan kopia på marknaden. T.ex. Scandiphone har gjort en med "tryckknappar" och jag tror att jag accepterar den. Kan fås från http://www.plumo.com/.